keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vaate(laatikon)huoltoa

T:n vaatteet ovat sijoitettuina kodinhoitohuoneen laatikoihin, kätevästi lapsen huoltopisteen yhteyteen. Laatikot tursusivat ja pursusivat, kuivaustelineestä niitä oli vaan heitelty laatikoihin päällimmäisiksi ja niinpä myös samat vaatekerrat ovat kiertäneet T:n päällä päivästä ja viikosta toiseen. Lisäksi joistakin vaatteista muodostuu lemppareita ja niitä tulee pidettyä toisia useammin. Erityisesti arvostan lapsen vaatteissa käytännöllisyyttä ja sitä, että vaate on helppo pukea päälle - ulkonäkö sitten heti sen jälkeen.

Totesin vaihtelua vaatteisiin etsiessäni, että laatikoissa oli paljon vaatteita, jotka olivat käyneet pieniksi. Osaa en ollut muistanut, osa oli odotellut lapsen kasvua ja nyt lapsi sitten oli jo kasvanut ohi. Jotkut vaatteet liittyvät selkeästi lapsen tiettyihin ikävaiheisiin - ainakaan meillä esimerkiksi puolipotkareita ei ole tullut pidettyä vauva-ajan jälkeen ja niitä on tullut aikanaan hamstrattua ihan turhaan.

Oikeastihan tuo napero pärjäisi ihan muutamalla vaatekerralla, mutta jostain syystä niitä tulee etukäteen hankittua, "kaiken varalta" ja "jos niitä ei vaikka sitten enää saa". Nyt laatikot on jälleen siivottu pieneksi käyneistä vaatteista (laatikot mahtuvat jälleen kiinni, jes!) ja vaatevuori odottaa T:n huoneessa läpikäyntiä. Kirpparille tai huutonettiin kai niitä on lähdettävä myymään, osa jää odottamaan ensi syksyä ja osan säilön muistojen laatikkoon.

Näille pitäis tehdä jotain. 
Näillä pärjäillään toivottavasti kesän yli. 
Kuten myös näillä. 
Note to self: T ei tarvitse niin paljon vaatteita kuin mieli tekisi ostaa ja hankkia. Jos on muutama neutraali perusvaate ja pari väripilkkua, niin niitä yhdistelemällä pärjää yhden ja joskus kaksikin vaatekokoa. Mieluummin muutama laatuvaate, kuin iso läjä kertakäyttökuteita.Vaatteita ei myöskään kannata ostaa kovin paljon ennakkoon, sillä vuodenajat ja maku vaihtuvat ja se on kiva shoppailla SITTENKIN kun vaatteet voi ottaa suoraan käyttöön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti