maanantai 7. toukokuuta 2012

Kivoja juttuja

Meillä oli ihan huippukiva viikonloppu. T syö jo niinkuin iso likka konsanaan, eikä ole enää koko aikaa tississä kiinni, minullekin jää siis kivasti aikaa touhuilla, kun T on iskämiehen hoivissa tai vaunuissa päikkäreillä. Ollaan iskämiehen kanssa kärsitty molemmat mahataudista, mutta itse olen jo paranemaan päin. Melko pitkäikäistä sorttia ollut tämä tauti.

Lauantaina käytiin vaunulenkillä ja kotimatkalla erehdyin Plantageniin. Ne kukat ja ihanat värit saa mut ihan sekaisin! Haluaisin pihalle vähän sitä sun tätä - tuo on ihanan ja toihan se vasta ihana onkin. Apua! Mulla on melkoinen pidättely käynnissä, etten laita kaikkea ihan uusiksi, vaan että malttaisin nyt katsoa mitä kaikkea tuolla pihalla jo on ja mitä sieltä kesän kuluessa nousee. Muutamat ruukkuihin istutettavat kukat kuitenkin mukanani roudasin ja istuttelin ja nyt vaan toivon, ettei yöpakkaset enää yllättäisi. Ei kai ne enää toukokuussa, eihän? Rikkaruohot tuli perennapenkeistä (tai niiden vieruksilta) kitkettyä ja kyllä  näyttää paljon siistimmältä.

Eilen meillä oli myös eka vauvauintikerta. T loiskutteli innoissaan ja väsy yllätti vasta ihan viime minuuteilla. Enpä olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, kylvetystuokiot kun muuttuivat sekunneissa ihan silimittömiksi huutokonserteiksi. Istuma-asennon oppiminen on helpottanut ja nyt meillä asustaa melkoinen vesipeto. Kun ammeen pohjalla voi istuksia (vaikkakin tietysti tuettuna) on mahdollisuudet tutkia vettä paljon suuremmat kuin aikaisemmin selällään käden varassa köllötellessä. Nyt ei asennollakaan enää ole niin väliä, konttausharjoituksetkin hoituivat pienessä punkassa ihan loistavasti. Nyt huutoa aiheuttaa ammeesta poisnostaminen ja kuivatteluhommiin siirtyminen. Niin ne ajat muuttuvat :)

Käytiin muuten asukaspuistossa uniryhmässä vähän opiskelemassa miten rauhoittaa mahdollisia yöhulinointeja. Varsinaisesti mitään uutta teoriapuolelta ei tullut, mutta sen verran innostuin, että kävin ostamassa kirjan Unihiekkaa etsimässä. Ajattelin käydä unikouluvaihtoehdot läpi ja vähän ammentaa muutakin tutkittua tietoa kupoliini. Meillä kun yöheräilyt ovat taas lisääntyneet ja ensimmäisen hieman pidemmän unipätkän jälkeen uni on kamalan katkonaista, enkä tahdo itse saada aamuyöstä juurikaan nukuttua. Tänään tein ensimmäisen päätöksen: T ei enää nukahda tissille, vaan nappaan tissin suusta ja siirrän T:n nukkumaan omaan sänkyynsä vielä kun on hereillä (tai unen rajamailla) ja tarvittaessa pidän esimerkiksi kättä selän tai rinnan päällä sen aikaa, että nukahtaa kunnolla. Ensimmäinen kerta meni hyvin, toivottavasti jatkuu yhtä helppona tapauksena. Vaikka uniryhmästä en juuri uutta tietoa saanutkaan, opin silti uuden käsitteen: uniassosiaatio (täällä hyvää lisätietoa aiheesta, jos kehittyy uniongelmaksi saakka). Lapsi tottuu nukahtamaan tietyllä tavalla (esimerkiksi imemällä rintaa) ja kun yöllä sitten herää, vaatii hän samat olosuhteet nukahtaakseen uudelleen. Saas nähdä riittääkö tämä vai tarviiko jossain vaiheessa ottaa järeämmät keinot käyttöön!

Mä tunnistan näistä asennoista jokaikisen, paitsi noi potkut naamaan tulee yleensä mulle.
Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti