tiistai 19. kesäkuuta 2012

Meidän eilinen

Pieni kaupunkimatkaaja reippaana odottamassa metroa. 

Meillä oli T:n kanssa eilen melkoisen kiva päivä. Lähdimme kaupungille asioille jo aamupäivästä ja palasimme kotiin vasta alkuillasta. Ei meidän mikään pakko olisi ollut kaupungilla koko päivää kuluttaa, mutta ajattelin, että kun kerrankin sinne saakka lähdetään, niin käydään nyt sitten hoitamassa kaikki hankinnat samalla ja jätetään vähän tilaa fiilispohjaiselle kuljeskelulle. Samalla sain mahdollisuuden selvittää kuinka pärjäisimme koko päivän kahdestaan kodin ulkopuolella - ruokailuineen, vaipanvaihtoineen ja vaunujen kanssa.

Päivä meni tosi hyvin. T oli kiltisti ja nukkui päiväunensa ihan normaaliaikataulun mukaisesti ja jaksoi yllättävän hyvin olla vaunuissa muutenkin. Istuma-asennossa on selvästikin parempi tarkastella asioita ja maailma hahmottuu laajempana kuin pötkötellessä. Ainoastaan ihan loppupäivästä otin T:n hetkeksi Manducaan, kun neiti innostui harjoittelemaan konttaamista ja seisomista vaunuissa turhan ahkerasti. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että kotimatka olisi taittunut Manducassa paremmin, mutta saitana äitiyslomalaisena köytin vastaan hangoittelevan lapsen vaunuihinsa. Kotimatkan loppupätkällä T nukahti kesken venkuloinnin vaunuihinsa ja jatkoi unia vielä kotonakin.

Jaa, että mitäkö me sitten tehtiin? Kävimme muun muassa Stockmannilla leluostoksilla ja testaamassa vaipanvaihtopiste ja syöttötila. Oli muuten oikein kiva paikka, oli lapsille leluja, mukavat tuolit joissa imettää ja tietysti mikro ruokien ja maitojen lämmitystä varten (tila löytyy sieltä leluosaston perältä). Vähän imetystuokiota tosin häiritsi eräs isäihminen joka ei meinannut saada silmiään irti meistä. Stockan jälkeen hoidettiin se päivän virallinen osuus, eli minä kävin lääkäriasemalla ikävuositarkastuksissa. Kyseisessä rakennuksessa oli kolme hissiä, joista kaksiin vaunut mahtuivat niukasti ja tottakai aina hissiä tilattaessa ensimmäisenä tuli se pieni hissi, johon me ei mahduttu. Fiksusti myös ilmoittautuminen oli kuudennessa kerroksessa ja itse tarkastukset hoidettiin viidennessä. Hiki päässä roudasin meitä ja kamoja kerrosten välillä. Hissit olivat vielä sellaisia vanhanaikaisia eli ovi piti itse avata ja tietysti pitää auki. Pelkän kantorepun kanssa olisimme päässeet paaaaaljon helpommalla. Lounaalla kävimme iskämiehen työpaikalla. Sieltä jatkoimme matkaa vielä Kamppiin ja Ruohonjuureen, jossa oli sopivasti Big Small Companyn edustaja tuotteineen. Rahaa meni, mutta tarpeellisiin hankintoihin kuitenkin! :) T pääsi myös raitiovaunun kyytiin ensimmäistä kertaa, ajeltiin linjalla nro 6. Aikaisemmin ratikka oli meidän kulkuväline numero 1, en voi käsittää, miten me ollaan onnistuttu välttämään niiden käyttö näin totaalisesti T:n syntymän jälkeen!

Päivän ikävä tilanne sattui heti aamusta odottaessamme metroa - joku nuori tyttö sai ilmeisesti epilepsiakohtauksen ja kaatui melko pahannäköisesti metrolaiturille. Vieläkin kuulen korvissani sen kolahduksen (tai rusahduksen) kun hän kaatui päin kivilattiaa, huh. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin.

Tämmöinen oli meidän eilispäivä. T:tä luultiin monta kertaa pojaksi, koska päällä oli farkut ja sinivalkoraidallinen paita. No, se ei meidän menoa hidastanut, kun korjasin väärinkäsityksen, niin ilmeet olivat näkemisen arvoisia - yleensä kovin nolostuneita. Päivä oli oikeasti tosi mukava ja T oli hauskaa hengailuseuraa. Päivään sisältyi paljon naurua, myös vähän sydämentykytyksiä ja varmaan 5000 poltettua kaloria. Illalla otin vahingon takaisin syömällä jäätelöä kaksin käsin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti