lauantai 13. lokakuuta 2012

Ruokaa, mulle tuokaa!

Nopea ruokaohjepäivitys, kun sattui tulemaan niin namia. Pienillä muutoksilla saatiin samasta sapuskasta T:llekin sopiva ja maistuva annos.

Palsternakka-vuohenjuustoröstit (alkuperäinen resepti täältä)

350 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
2 sipulia
--> kuoritaan & raastetaan (raastoin pienemmällä terällä eli melko hienoksi raasteeksi kaikki)

lisätään joukkoon:
puristettu valkosipulinkynsi (käytin kokonaisen solo-valkosipalin)
ripaus suolaa aikuisten satsiin (laitoin ehkä 1/2 tl)

sekoita keskenään:
3 munaa
2 rkl vennäjauhoja
--> sekoita raasteiden joukkoon

mausta:
tuoreella basilikalla
mustapippurilla
chilijauheella
aikuisten satsiin n. 150 g vuohenjuustoa murennettuna.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja tee pellille leivinpaperin päälle melko isoja pihvejä. Meillä oli hieman vähemmän palsternakkaa ja porkkanaa kuin mitä ohjeessa määrätään ja satsista tuli 6 isoa röstiä ja lapsukaiselle 3 pientä omastaan. Lisäsin myös T:n rösteihin chiliä ja hyvin upposi :)

Lisäksi tehtiin omenasalsaa:
1 (punainen) omena (käytin honey crunchia)
3 isoa tomaattia tai pienempiä riittävästi
1 sipuli
1 punainen chilipalko (ota siemenet veks)
korianterinippu
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl pinjansiemeniä
1 lime
merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
n. 1 + 1/2 tl hunajaa

Pilko omppu, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri pieniksi kuutioiksi. Paahda siemenet kuivalla pannulla (lapsen annoksesta tietty hyvä jättää ehkä pois). Lisää kuutioiden joukkoon paahdetut siemenet, limetistä puristettu mehu, mausteet ja oliiviöljyä ihan rennolla otteella. Lapsen annokseen ei suolaa. Itse laitoin sitä vahingossa koko satsiin, joten jäi lapselle syöttämättä. Ei sillä kyllä ole kauheasti edelleenkään niitä hampaitakaan ja honey crunch on melko kovaa omenaa, joten olisi tainnut jäädä syömättä muutenkin :) Koko komeus jääkaappiin odottamaan muun ruoan valmistumista ja maustumaan. Tästä tuli tosi hyvää, aion tehdä toistekin!

Lisäksi teimme mustennettua kalaa (blackened fish)
Siihen tarvitaan:
lohta medaljonkeina

mausteseos (2 annosta):
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 1/2 tl sipulijauhetta
2/3 tl cayennepippuria
1 1/2 paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1/2 tl timjamia
ripaus juustokuminaa

Pyörittele medaljongit mausteseoksessa ja paista kuumalla pannulla (voissa). T:n kalan maustoimme mustapippurilla. Paistoimme sitä hetken pienessä tilkassa oliiviöljyä ja siirsimme kypsymään uuniin.

Naminamiiii, hyvää tuli, vaikka aikaa tähän vähän tuhrautuikin (ehkä n. 1 1/2 h kokonaisuudessaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti