perjantai 6. heinäkuuta 2012

Ohjeet jakoon

Niinhän siinä kävi, että jouduimme eilen käymään T:n mahaongelmien vuoksi lääkärissä. Käynti helpottikin mieltä ja omaa oloa kovasti ja saatiinpa aimo annos uutta tietoakin. Ehkä ihan tuttuja juttuja monille, mutta jaanpa tässä nyt saamamme ohjeet, jos joku muukin näitä joskus ihmettelee tai jos joskus itse joudun palaamaan asian äärelle.

Tilannetta voi siis seurailla kotona, jos lapsella ei ole kuumetta eikä lapsi ripulin lisäksi myös oksenna. Se, että lapsi on virkeä ja iloinen (toisin sanoen normaali itsensä), on hyvä merkki. Jos lapsi on veltto ja väsynyt, on se todennäköisesti oire kuivumisesta ja on tarpeen ottaa yhteyttä lääkäriin hetimmiten.

Korvausjuomajauhetta pitää antaa pakkauksen ohjeen mukaan niin kauan kuin oireita on, ja relatipat suositteli aloittamaan heti mahataudin päätyttyä tai jo yhtä aikaa, jos nesteytysjuoma ei itsessään maitohappobakteereita sisällä. Relatippoja suositteli antamaan huonovatsaiselle lapselle muutenkin vaikka jatkuvasti ja erityisesti aina lääkekuurien yhteydessä - tosin eri aikaan itse lääkkeen kanssa, ettei esimerkiksi antibiootit tapa myös hyödyllisiä maitohappobakteereita.

Ja kuten arvata saattaa, pikkuisen takapuoli on ihan punainen ja iho aran oloinen. Bepanthenia parempi vaihtoehto on kuulemma rintamaito - se parantaa ihon nopeammin, kun vaan saa leviteltyä sitä ärtyneelle iholle ja saa sen kuivahtamaan. Totesin, että helpointa on tiristellä maitoa kämmenelle ja levittää siitä. Jos iho menee oikein kipeäksi ja rikki, kannattaa levittää peppuun sinkkivoidetta, mutta niissäkin on eroja. Kokeilimme itse joskus Natusanin sinkkivoidetta ja tasan ensimmäisen ja viimeisen kerran. T:n pepun iho meni ihan kovaksi koppuraksi ja entistä pahemmaksi. Lääkäri suosittelikin Weledan Calendula -sarjan sinkkivoidetta, mukana on enemmän muita ihoa hoitavia ainesosia. Voidetta pitäisi levittää peppuun paksusti, jolloin se muodostaa "kalvon" eikä kakkimukset pääse polttamaan ihoa lisää.

Tänään olikin sitten jo astetta parempi päivä. Ihan iloisesti se takapuoli vieläkin rallatteli, mutta puolet jo harvemmin kuin eilen. Jes, päästään ehkä terveinä lomalle koko kööri! Vielä yksi työpäivä iskämiehellä maanantaina ja sitten se alkaa, kahden ja puolen kuukauden LOMA! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti