perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kymmenen hyvän mielen asiaa




Oi mutsi mutsin mutsi heitti haasteen kevään kunniaksi kaikille K -kirjaimella alkaville bloggareille. Jos Koo ei ala koolla, niin ei sitten mikään. En tosin tiedä, voiko mua oikeaksi bloggariksi kutsua hyvällä tahdollakaan, mutta kai mä positiivisesti ajalteltuna siihen bloggari -kategoriaan kuitenkin livahdan, ilman satapäistä lukijakuntaakaan :)

Haaste menee näin:
Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Haasteessa kuuluu jakaa ainakin kymmenen (10) hyvän mielen asiaa, antaa eteenpäin viidelle (5) bloggaajalle ja lisäksi mainitse haasteen antajasi.

Viimeinen kohta check, sitten muiden kimppuun. Koska jokaisessa päivässä on jotain kivaa, listaan vaikka kahden viimeisimmän päivän saldot. Ja ihan vaan siks, että tää perjantai on vielä 13. päivä. Muuten olis pelkkä torstai riittänyt.


1. Valmiit aamupalat. Iskämies oli aamulla tehnyt mulle puuron valmiiksi (huomhuom, sekä torstaina että perjantaina ja itse asiassa koko viikon - tooooodella positiivista ja kivaa) ja kahvikin oli valmiina. Kyllä päivä ei paremmin voi alkaa kuin kunnon aamupalalla!


2. Kevät ja lämmin ilma. Kahdenkymmenen pakkasasteen jälkeen viisi plusastetta tuntuu ihan kesältä. Molemmat pärjäävät jo vähemmällä vaatteella, niin äiti kuin lapsikin. Silti näyttää vähän liioittelulta, kun jotkut jo käy lenkillä shortseissa ja t-paidoissa. Saapahan yrittää huomaamattomasti nauraa lapaseensa kun valkoisia kanankoipia vilistää sulavien lumikasojen välissä :-) Mutta laitettakoon sekin ihanan keväästä sekoamisen piikkiin. Katsokaas, sulaa vettäkin näkyy jo, juhuu!


3. Hartiahieronta. Asukaspuistossa oli eilen hierontaa tarjolla.  Lastenhoito järjestyi puiston työntekijöiden toimesta. A i v a n luksusta! Pää oli kivasti pökkyrällä kolomen vartin makkoomisen jäliltä.


4. Koirankakaton tienpätkä. Kiinnitin ulkoillessani huomiota pitkähköön tienpätkään, joka oli täysin free of koiranpaska. Jes! Kyllähän ne skeidat talvella kivasti on pois silmistä kun ne tuuppaa lumihankeen, mutta kun se talvisen lumihangen reuna on keväisen jalankulkuväylän keskitie, niin mihinkä se sitten muualle ku kengän pohjaan tai vaunun rattaisiin tarttuis... Että kiva kun jostain ne oli siivottu jo pojes, kiitti, se oli kiva huomata!


5. Kirjat. Postiluukusta kolahti äitiyslomalaisen laatukirjallisuutta, nimittäin Vuoden mutsi. Nopea lukea eikä jää kappaleet kesken kiitäessä vauvan kanssa kriisistä kriisiin. Sitä herkkua tosin kesti reilun päivän, kun olin jo ahminut sen. Ja melkein nauranut kuset housuun. Bongasin kirjakaupassa myös Mielensäpahoittajan jatko-osan. Ensin Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa loppuun, sitten mieltä pahoittamaan kera ihanan vanhan ukkelin <3 Lukemisesta tekee erityisen ihanaa myös se, että nyt ei tartte enää paahtaa tenttikirjojen kimpussa. Kyllä se vaan hivelee mieltä ja tekee iloiseksi, jos mikä!


6. Kampaamokeikka. Silläkin uhalla, että oli perjantai ja kolmastoista päivä, kävin kampaajalla. Ekaa kertaa puoleen vuoteen ja vähän päälle! Ei enää juhli juurikasvu, ei. Itsensä pienikin tuunaaminen virkistää kummasti mieltä.


7. Nukkuminen. Eilen tempaisin itse kahden tunnin päikkärit ja tänään T nukahti yöunille iskämiehen syliin ja niin nätisti tuhisee nyt omassa sängyssään. Mussukka.


8. Ystävät.  Uusia ystäviä ja tuttavia on tullut vaikka kuinka perhevalmennuksen ja asukaspuistomammojen keskuudesta. On tosi kivaa, että on esimerkiksi ulkoiluseuraa lähistöllä ja saa ihan sielunsa kyllyydestä höpötellä vauvajuttuja. Toki muitakin aiheita käsitellään sitä mukaa kun niitä ilmaantuu; tänään haaveiltiin kesästä, skumpasta ja suunniteltiin kirpparikierrosta. Ystäviä ei ole koskaan liikaa ja iso sydän vanhoillekin ystiksille!


9. Odottaminen. Tulevien tapahtumien odottaminen ja fiilistely on ihan parasta. Itse odotan milloin mitäkin - nyt suurimpina juttuina lienevät tulevan sunnuntain polttaribrunssi ja ensi viikon reissuun lähtö. Tulee olemaan NIIIIIIIIN siistiä! Ehkä mä saan vähän skumppaakin. Saanhan?


10. Kukat. Kukkivat jo! :)

Sanomattakin lienee selvää, että pikkuihmisen olemassaoloon ja kehitykseen liittyy paljon kivoja ja positiivisia juttuja, mutta koitin nyt keksiä vähän muita. Itselleenkin on välillä hyvä muistuttaa, että oikeastaan ympärillä on vaikka mitä kaunista, kivaa ja iloa tuottavaa, kun vain jaksaa katsoa. Silmut puissa, leskenlehdet ojanpientareella, kauniisti puiden läpi siivilöityvä auringonvalo ja vaikka vastaantulevat hymyilevät mummot.



Mä tykkään positiivisista ihmisistä ja siitä, kun joku saa mut nauramaan. Siksi haastan allaolevat henkilöt mukaan (ottakaa tai jättäkää - se on ihan up yours, niinku Matti Nykänen sanos): 

Paketti levällään -blogin Nina. Niin positiivinen bloggari, vaikka elämä ei ole aina silkkihansikkain kohdellutkaan. 
Uskon, toivon ja Pakkauksen Mallamoija. Mä odotan aina sun uusia postauksia, päivän piristyksiä ja niin samastuttavaa kamaa!
Mami Go Gon Minttu. Peruspositiivinen blogi ja kiva bloggari. Hyvää tuulta kera kahden pojanklopin.
Ässän käkenä. Joskus on kiva lukea muutakin kun vauvatouhuja. Jutut kutkuttaa nauruhermoja eikä tule töihin ihan heti ikävä, ei (vaikken opettaja olekaan).
Lapsellista -blogin Sascia. Varmaan pisimpään seuraamani blogi. Huomiot lapsellisesta arjesta ovat niin osuvia ja voisivat olla ihan omasta kynästäni mikäli ikinä osaisin ilmaista itseäni yhtä sujuvasti. En osaa, eikä onneksi tarvitsekaan, kun meillä on Sascia. Thanks!

2 kommenttia: