torstai 29. maaliskuuta 2012

Touhotusviikko

Meillä on ollut aikamoinen touhotusviikko. Kalenteri alkaa täyttyä normaaliin tapaan ja menoja on vähän joka päivälle. Eilen aloitettiin Babypilates, jota tarjoaa täällä pääkaupunkiseudulla ainakin Liikkunen. Tunnin jälkeen jäimme vielä kolmeksi vartiksi vauvajumppaan. Tykkäsin molemmista, mutta vauvajumpasta ehkä vähän enemmän. Pilateksessa vauva oli enemmän statistin roolissa, kun taas vauvajumpassa vauva oli koko ajan liikkeissä mukana tai ainakin vauva huomioidaan. T on selkeästi tosi aktiivinen vauva, joka tykkää päästä osallistumaan, joten pilates oli vähän turhan rauhallista ja aika meinasi käydä välillä pitkäksi.

Vauvajumpassa vauvan painoa käytettiin enemmän hyväksi ja enimmäkseen kanniskeltiin ja hyppyyteltiin pienokaisia mukana. Ihan hienointa taisi kuitenkin olla suuri värikäs kangas, jota liehutettiin vauvojen yläpuolella, pyöriteltiin ja jonka alle mentiin välillä piiloon. Nämä harrastukset olisi voinut aloittaa jo vauvan ollessa parin kuukauden ikäinen, vähän jopa harmittaa etten bongannut näitä jo aiemmin. Suosittelen lämpimästi jumpan aloitusta harkitseville! Kannattaa kuitenkin huomioida, että vetäjien välillä on eroja. Itselle sopivin muoto ja ohjaaja toivottavasti löytyy kertalaakista, mutta kannattaa käydä tarvittaessa myös eri vetäjien tunneilla. Ja joo, kyllä siellä lapset itkivät, välillä syötettiin ja sitten taas jaksettiin jatkaa. Ei siis hätää, vaikka oma lapsi ei olisi sitä helpoiten hiljaisena pidettävää sorttia. Meilläkin eka syöttösessio pidettiin pilatestunnilla noin viis minuuttia tunnin alkamisen jälkeen.

Eilen oli muutenkin pitkä päivä. Lähdettiin liikenteeseen yhdeksän aikaan ja heti aamusta käytiin viemässä T:n passianomus poliisiasemalle keskustassa. Koska en viitsinyt matkustaa edestakaisin kotiin ja keskustaan taas jumppailemaan, niin kuluteltiin T:n kanssa aikaa kaupungilla. Ja hienosti meni! Käytiin erään mun ystävän kanssa lounastamassa salaattia makkaratalon Leonardossa ja siirryttiin (oli vähän ahdasta kärryjen kanssa, mutta muuten siis ihan ookoo lapsen kanssa. Lisäksi salaatti oli hyvää ja se oli riittävän iso imettäjän nälkäänkin) Sanomatalon "mammakahvilaan" Wayne's coffeehen. Käytiinpä mutka Ombrellinossakin ihmettelemässä kaikkia ihania leluja ja tavaroita. Jotain kivaa sieltä lähti mukaankin :) Myös vetoketjullinen hoitolaukku on etsinnässä, mutta sopivaa ei ehditty eilisellä reissulla löytämään. Jos se vaan ois tarpeeksi iso, kankainen (toisin sanoen helppo pestä) ja jos vielä olisi kivan näköistä kangastakin, niin se ois siinä. Vinkatkaa, jos tiiätte mistä semmosen löytäis!

Urheilullisen osuuden lisäksi ollaan käyty tuttuun tapaan asukaspuiston palleropiirissä laulamassa ja loruttelemassa ja tavattiin perhevalmennusryhmän muut mukavat mammat lapsukaisineen. Ja tadaa - sain myös ihan ikiomaa aikaa, kun iskämies lähti T:n kanssa mummolaan! Sitä tässä nyt kirjoitellessani tuhlaan. Astianpesukone hyrskyttää, samoin pesukone ja hetken jopa harkitsin imuroimista, mutta sen sentään hylkäsin. Lämmitin itselleni ruokaa ja istahdin syömään sen ihan rauhassa, tuntui muuten aika luksukselta. Nyt vielä vähän mämmiä jälkiruoaksi, NAM!

Viikonlopuksi on luvattu ihan kakkaa keliä, joten pitänee henkisesti valmistautua siihen, ettei tartte paljon ulkoilla. Ollutkin nyt ihanaa ja helppoa tuo ulkoilu, kun kadut ovat jo pääosin sulat ja aurinko on paistanut ja lämmittänyt. Odotan kesää jo ihan täpinöissäni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti