torstai 1. maaliskuuta 2012

PurkkajuttujaKerroin edellisessä postauksessa Buzzadorista (klikklik!) ja nyt sain ekan tuotepaketin hyppysiini. Paketissa oli monen monta pussia vigo-purukumia. No mitäs nyt sitten?

Olen nähnyt iloisia ilmeitä antaessani purkkapusseja eteenpäin ja minulle on esitetty kysymyksiä. Mistä nämä ovat peräisin, miksi minulla on näitä ja miksi annan niitä pois? Mikä näissä purukumeissa on uutta? Kuka, miksi ja missä näitä myydään? Ajattelin itsekin aluksi, että tämä on noloa kavereille markkinointia  (myös mies kyseli, että nytkö saan hävetä silmät päästäni kun lähdet kylänraitille joku purkkapussilogo päällä heilumaan ja mainostamaan :D), mutta jotenkin asiat tulee käytyä läpi luonnostaan ja kukapa ei haluaisi saada ilmaista purugummia! Eikä todellakaan ole tarpeen lähteä mihinkään ulos näiden kanssa! Sitäpaitsi, on kiva antaa ihmisille yllätyksiä ja hyvä mieli :)

No mistä näissä purukumeissa (suomenkielen vaikeus, miten sana purkka taipuu monikkoon? Purkissa?) on kyse? Kerrotaan nyt: näihin on lisätty vitamiineja: B- ja C-vitamiineja ja Beautyssa A:ta ja Activessa D:tä. Eli jos syö tarpeeksi monta palaa purkkaa, niin päivän vitamiiniannosta ei tarvitse ottaa erillisestä purkista. Samalla saa hampaiden kaveria ksylitolia, josta en ainakaan itse purkassa halua tinkiä. Activessa ja focuksessa on myös kofeiinia, joten ne RedBullit ja Batteryt voi myös jättää kauppaan. Näitä saa ostaa apteekeista ja valmistaja on Meda OTC, joka on erikoistunut ilman reseptiä myytäviin itsehoitotuotteisiin pohjoismaissa.

Pienenä miinuspuolena mainittakoon, että ulkonäkö on erikoinen: se muistuttaa lähinnä jotain tablettia ja koska imetän, en voi itse pureskella focusta, sillä se sisältää ginsengjuurta, jota ei saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Sen nimittäin epäillään vaikuttavan jollakin tavalla hormonitoimintaan, mutta riittävää tieteellistä näyttöä ei ole suuntaan taikka toiseen. Se kuitenkin sisältyy Lääkelaitoksen lääkeluettelon kasvit- ja rohdokset -luetteloon, joten ginsengiä voidaan pitää lääkkeenä ja myös vigon tuotetietolehtisessä tätä kehotettiin välttämään.

Myös tuota vigo Beautyn A-vitamiinia voi olla syytä raskausaikana välttää, jos sitä saa muualta riittävästi. Huomautettakoon nyt kuitenkin, että sitä silti TARVITAAN raskausaikanakin, eli kaiken A-vitamiinin karsiminen pois ruokavaliosta ei ole suotavaa! Ainakin itse syynäsin alkuraskaudesta kaikki tuoteselosteet ja vältin kyseistä vitamiinia kuin ruttoa, kunnes tutustuin asiaan tarkemmin. Tästä tulikin mieleen, että voisin postailla seuraavaksi vähän kemikaaliasioista, kun ne nyt ovat olleet itselläkin tapetilla. Mutta siihen saakka, näkemiin, anteeksi ja kiitos ja syökäähän purkkaa, niin pysytte terveinä ja leegokalusto kunnossa! ;-)

2 kommenttia:

 1. Mäkin liityin hiljattain buzzzadoriksi ja pääsin mukaan samaan kampanjaan! Purkkia vaan ei ole vieläkään näkynyt!?
  Ja hyvä tietää toi imetys/raskausjuttu. Mietinkin jo aiemmin etten varmaan activia ja focusta viitsi edes koko kofeiinin takia syödä. Päivittäisestä kahviannoksestani kun en tahdo luopua ja pelkään että imetyksen kautta vauva saa liikaa kofeiinia ja muuttuu hulluksi xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, kofeiiniövereistäköhän meidän neidin raivarit välillä johtuukin - en ole enää imetysaikana juurikaan rajoittanut kahvin kittaamistani... Sain nimittäin vanhan kansan vinkin synnytettyäni, että kahvi lisäisi maidon tuotantoa. Mene ja tiedä, mutta kaikki konstit otin käyttöön kun maidon nousussa kesti ja kesti.

   Kannattaa tsekata sieltä buzzador-sivustolta omista kampanjoista se tietoa lähetyksestä linkki. Mulla näkyi siellä tiedot siitä missä paketti liikkui (erinäisten linkkien takana tosin, jos vielä muistan oikein).

   Taidetaan muuten olla lähestulkoon entisiä naapureita kuvista päätellen! Tuli jopa vähän ikävä sinne entisille huudeille ;-)

   Poista