torstai 15. maaliskuuta 2012

Kevät, aurinko ja uudet verhot

Kuva lainattu täältä.


Aina auringon ensi säteiden päästessä keväällä sisään verhojen raosta alkaa hillitön sisustusinto ja pitää saada jotain uutta ja raikasta kotiin ihan just heti.


Samaan aikaan pitäisi siivota ja pestä ikkunoita, sillä ne auringonsäteet paljastavat myös talven aikana kerääntyneet pölykerrokset niin sohvan kuin tasojenkin alta. Yhden siivoussession jo pidimmekin ja tuhrasimme erään aurinkoisen sunnuntain kaivaen ällökätköjä kodostamme ja siivoten niitä pois. Ikkunoiden aika on sitten vähän myöhemmin, kun pahimmat pölyt on kaduilta pesty pois. Jos on innokkaita ikkunanpesijöitä, niin saa ilmoittautua talkoisiin :)


Kevään tuomisen kotiimme aloitin tänä vuonna verhoilla. Olen jo pitkään haaveillut laskosverhoista keittiöön ja päätin vihdoin sellaiset hankkia. Ei muuta kuin mars erääseen isoon kangasliikkeeseen ja kyselemään onko ompelupalvelua ja hintoja verhoille. Kolmeen ikkunaan (jotka eivät ole edes mitenkään erityisen isoja) laskosverhomekanismit olisivat maksaneet 600 euroa, siis kuussataa!!! Whaaaaaat?! Siihen vielä kankaat ompeluineen ja rimoineen ja kasauksineen päälle, niin verhoille olis tullut hintaa yli 800! No voitte arvata - laskosverhot jäivät ostamatta. 


Ikkunaratkaisumme eivät ole helpoimmat mahdolliset verhoja ajatellen ja jouduimme pitämään tuumaustauon verhojen suhteen. Päädyimme ihan peruksiin kappamallisiin verhoihin tarrarimoilla ja heti tuli hinnastakin parempi mieli. Halusin, että kankaassa on jotain keltaista, vihreää tai oranssia. Joku pieniruutuinen kangas olisi ollut kiva, mutta juuri oikeaa sävyä ei löytynyt. Lopulta löysimme kuosin, josta mieskin innostui. Kangas on ruotsalaisen kangasvalmistajan Almedahlsin ja siinä seikkailee Fru Bråttom. Myyjä tiesi kertoa, että hahmo on seikkaillut Svenska Dagsbladetin ruokapalstalla ja sen on luonut Märit Huldt. Huldt on toiminut myös ruokatoimittajana ja nyt hänen syntymästään on kulunut 100 vuotta. Tämän juhlavuoden kunniaksi Rouva Kiireinen on päässyt seikkailemaan myös kangaskuoseihin. Nyt sitten vain malttamattomina odottelemme verhojen valmistumista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti