lauantai 22. syyskuuta 2012

Haalarihommia

Ajattelin, että vielä tänä syksynä ei olisi tarvinnut välittää välikausivaatetushypetyksesta, mutta pieleen meni. Tajusin, että kesäkelien jälkeen ei voida siirtyä suoraan toppahaalareihin, kun siinä syksynkin aikana olisi kiva ulkoilla. Kaiken lisäksi T on innostunut hiekkalaatikoista ja maassa möyryämisestä, joten kosteuden kestävä puku oli tarpeen. Kaksiosaisella takki-housukombolla olemme pärjänneet tähän saakka, mutta kun pukeminen ei ole T:n lempipuuhaa, niin haalarin hankinta tuli kyseeseen jo ihan käytännöllisistä syistä.

Halusin puvun, joka menisi mahdollisimman pitkälle syksyyn, ehkä toimisi jopa pikkupakkasilla. Polarn o. Pyretin välikausihaalari tuntui täyttävän kaikki kriteerini. Tuulen- ja vedenpitävä, kestävää materiaalia, irrotettava fleece-vuori ja plussaa myös yksivärisyydestä (tykästyin punaiseen haalariin niin, etten voinut edes harkita muita vaihtoehtoja ja kyseinen väri toimii hyvin myös pojilla!). T oli edellisessä neuvolassa vajaa 71 senttiä pitkä ja myyjä kertoi haalareiden olevan aika reilua mitoitusta. Testasimme haalarin liikkeessä ja vaikka 74 senttinen oli just sopiva eikä siinä ollut kasvunvaraa, päädyimme ostamaan sen. Näin siksi, että 80 senttinen haalari oli tosi iso varsinkin hihoista. Myyjä kertoi, että vaatteilla on kolmen viikon vaihto- ja palautusoikeus ja kehotti kotona vielä rauhassa testailemaan pukua.

Testasin pukua kotona lapsen päälle kenkien kanssa ja niin vain neitokaiselle näyttää jäävän haalarin lahkeet lyhyiksi - ehkä se ei olekaan niin lyhytjalkainen, kuin olen ajatellut :) Jalkarenksut eivät meinaneet millään venyä kenkien päälle ja ilman kumirenksujen vetämistä kenkien päälle lahkeet nousevat sen verran ylös, että nilkat vilkkuvat. Puku onkin nyt pakattu kassiin ja odottaa käytiä liikkeessä, jossa toivottavasti saamme vaihdettua sen sittenkin seuraavaan kokoon. Neiti tosin ehti repimään hintalapun pois ja syömään sen atomeiksi, toivottavasti vaihto ei jää siis siitä kiinni. Mutta ihana haalari on silti ja helppo pukea päälle, rinnan kohdalla on riittävästi tilaa, jotta kädet saa pujotettua hihoihin ilman, että lapsi raivostuu. Hyvä Po.P!


2 kommenttia:

  1. Meidänkin tytöllä on juurikin tuo PoPin punainen fleecevuorinen vk-haalari, ostin sen muutama viikko sitten Helsingin Kampin myymälästä ja mulle myyjät hokivat, että on normaalia pienempää mitoitusta! :) Meidän tyttö on kohta 10,5 kk ja viime viikon neuvolassa 72 cm pitkä, eli aika samoissa teidän kanssa. Myyjä kehotti ottamaan ehdottomasti koon 86, että sopisi vielä keväälläkin. No otin sen sitten, kun en noista mitään ymmärrä, ja kotona paljastui, että se on valtava, tyttökin ahdistui siinä. Vaihdoin sen kokoon 80 ja nyt on hyvä - vähän iso vieläkin, mutta pienempi ei voisi olla juurikin siksi, että olis kiva, että se menisi vielä keväälläkin. Ja tosiaan lahkeista olisi varmasti jäänyt meilläkin tuo 74 lyhyeksi. Meillä on haalari ollut jo kovassa käytössä, varsinkin kun nyt ollaan jo päiväkotiharjoittelussa, niin siellä joka päivä pihalla ihan must juttu. Onnea hyvästä ostoksesta siis! :) -H

    VastaaPoista
  2. Kiitos, teilläkin on selvästi hyvä maku vaatteiden suhteen ;-) Käytiin tänään vaihtamassa haalari ja otettiin se kasikymppinen. Tällä kertaa meillekin tuputettiin sitä 86 senttistä, mutta kiitos kommenttisi, otettiin kuitenkin pienempi. Tiedä nyt sitten onko isoa vai pientä mitoitusta, näköjään sovittaminen on tosi tärkeää. Hyvä, että teillekin löytyi sopiva, hyvältä haalarilta vaikuttaa kaikin puolin! :)

    VastaaPoista