tiistai 21. helmikuuta 2012

Puuhailua vauvan kanssa

Kun lähimailla ei asu lapsellisia kavereita, joiden luona käydä kylässä, joutuu keksimään tekemistä kotona. Erityisesti sellaisina päivinä se tuottaa päänvaivaa, kun kelit ovat tällaiset kuin nyt. Lunta maassa, aste plussan puolella --> sohjoa ihan helvetisti. Ja lisää tavaraa tulee taivaalta. Teitä ei ole ehditty aurata, ja jos ajotiet onkin, niin kävelyteitä ei. Ulkona haahuilu ei siis ole järkevä vaihtoehto.

Meillä neiti vaatii hereillä ollessaan tekemistä ja seuraa paljon. Tekemiseksi ei riitä sitteriin istuttaminen ja lelun lykkääminen näppeihin. Tällä konstilla tyytyväistä ollaan ehkä noin kaksi minuuttia. Suurin ongelma onkin kuinka keksiä tekemistä joka viihdyttää sekä lasta että äitiä. Kantoliinan avulla olen saanut "omaa aikaa", jolloin voin ja ehdin hääräillä esimerkiksi keittiössä. Tänään leivottiin laskiaispullia, eilen keiteltiin tomaatti-cheddarkeittoa. Usein hääräillessä kuunnellaan lastenlauluja. T seuraa touhuiluja mielellään, nuoleskelee kantoliinan reunaa ja ottaa tirsat. Sitten loppupäivä syödään, tirsoillaan ja sylitellään, leikitään, luetaan ja kuunnellaan musiikkia. Minä karkaan jonkun pikkutirsan aikana lounaalle ja tiskaamaan. Imurin ja muiden helvetinkoneiden käyttö ei enää ole mahdollista ilman iskä-miehen läsnäoloa (ihan pienenä ei välittänyt piirun vertaa vaikka olisi kiviporalla jyrryyttänyt), nyt nimittäin säpsähdellään erikoisemmille ja koville äänille. Kuten äidin aivastukselle. Se on niiiiiiiin pelottavaa, että itkut pitää tirauttaa, jos äiti täräyttää kunnon pärskyt.

Mitäköhän muut kotona olevat äidit mahtavat lapsineen puuhailla?

Läskiäispullat. Kaikki meni tehdessä vähän sinne päin: tavallisia vehnäjauhoja ei ollut, joten käytin tummia vehniksiä (siksipä paistetun leivonnaisen ulkonäkö muistuttaa sämpylää). Sisällä on mango-ananashilloa ja soijakermavaahtoa. Päällä suklaatomusokeria. Hyvin maistui, vaikka ulkoisesti ei niin hienoja palleroita tullutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti