tiistai 11. lokakuuta 2011

Ihana, ihana vapaa-aika!

Tänään on ollut oikein hemmottelupäivä. Kävin pitkästä aikaa kampaajalla laittamassa kuontaloa kuosiin ja kyllä se vaan olikin niiiiiin rentouttavaa! Nautiskelin olostani ihan siekailematta - join jopa kupillisen hippasen syntistä lakritsi-kaneli -teetä (tätä pitää muistaa ostaa kunhan Piiperö on massun tällä puolen, tää oli hyvää! Valmistaja oli Pukka ja ainakin Ruohonjuuresta tätä herkkua näytti saavan.) ja olisin kehrännyt kuin kissa kun hiuksia pestiin ja päätä hierottiin, jos suinkin olisin osannut. Kyseisessä kampaamossa on muutenkin ihan mielettömän rento tunnelma salsamusiikkeineen. Tykkään!

Nyt kun muuttorumba on alkamassa, päätin ihan varalta pakkailla jo sairaalakassia valmiiksi. Kolmen ässän säännöstä kun se siivous on kuulemani mukaan tehokkain keino käynnistää synnytys... Siispä pähkäilin, mitäköhän sitä tarvitsee synnytykseen mukaan? Tietysti ihan peruskamaa neuvolakortista, hygieniatarvikkeisiin ja pikkunaposteltaviin, mutta mitä muuta?

Etsiskelin netistä vinkkejä ja tänään sitten metsästin mielestäni fiksulta kuulostavia juttuja pitkin kaupunkia. Ensinnäkin löysin vinkin, että kannattaa varustautua imetysyöpaidalla, jos mahdollista. No, raskausaikana yöt ovat menneet ihan aataminasussa, mutta sairaalassa lienee kiva olla vähän säädyllisemmin. Sellainen siis. Toinen vinkki oli niinkin typerältä kuulostava asia, kuin silkkivillaiset rinnanlämmittimet, mutta ovat kuulemma todella mukavat ja helpottavat oloa, kunhan maito alkaa nousta rintoihin ja niitä aristaa. Pikkuiselle hankin minikokoiset villaiset vaippapöksyt ja pienen kestovaipan (yllättävän isoja olivat äippäpakkaukseen laittaneet, höh!), jotta kestoilun harjoittelun voi aloittaa mahdollisimman nopeasti. Kaikki Bebesistä, ihan mun lempparikauppa. Ja niin loistava palvelu! Kun sitten shoppailun makuun pääsin, niin ostin myös yhdet imetysliivit lisää ja juuri eilen heille oli tullut myyntiin aivan ihania mekkoja. Niitä sitten kiertelin kuin kissa kuumaa puuroa ja kun lopulta rehasin niitä läjän sovituskoppiin ja sovitin päälleni, niin pakkohan sellaiseen oli investoida. Hyvin perustelin itselleni kyseisen ostoksen - pitäähän mammallakin olla kivaa päällepantavaa kun sairaalasta lähtee ja kun se on vielä imetysmekko, niin se helpottaa pienokaisen ruokintaakin ihan hirrrrrveästi :) Nyt täytyy vaan toivoa, ettei jää mitään tajuttoman isoa läskimahaa kun vaavi on ulkona ja mekkoa kehtaa oikeasti synnytyksen jälkeen käyttääkin. Tässä vähän kuvia saaliista:





Beibelle varasin kaksi vaatekertaa varuiksi kassiin mukaan ja myös toppahaalarin/pussukan. Löysin jokunen viikko sitten H&M:ltä kätevän oloisen haalarin, sen saa joko tosiaan haalariksi tai sitten pussiksi, riippuen miten vetskarit laittaa kiinni. Äitiyspakkauksen haalari oli niin armottoman iso, että sinnehän mahtuisi varmaan kolme vastasyntynyttä, en yksinkertaisesti raaski hukuttaa pikkuista ylisuuriin vaatteisiin. Toivottavasti kotiinlähtöpäivänä ei sitten ole mikään +15 astetta ja yllättävä kesäpäivä keskellä syksyn kylmyyttä, sillä semmosia kamppeita meillä ei nyt ole varattuna. Parempi lienee liikaa, kuin liian vähän.


Nyt pikkuisen uudet villabyysat ovat sitten lanoliinivesiseoksessa kyllääntymässä ja minäkin olen taas oppinut tsiljoona uutta asiaa villavaatteiden hoidosta. On sappisaippuaa ja lanoliinia ja ties mitä - pitää jossain vaiheessa perehtyä niihin vähän tarkemmin. Vihdoin sain hankittua myös pesupähkinöitä. Jos joku on joskus väittänyt, että pesupähkinöiden jäljiltä vaatteet haisevat aivan vehkeelle, niin kyllä ne saman tekevät hajusteettomienkin pesuaineiden jälkeen. Pähkinänkuoripaketin kyljessä kehotettiin laittamaan muutama tippa eteeristä öljyä huuhteluainelokeroon, jos vaatteisiin haluaa raikasta tuoksua. Ostin appelsiiniöljyä. Onko teillä kokemuksia näistä, tuleeko vaatteisiin oikeasti raikas tuoksu vai öljyääkö ne vaan vaatteita? Uskaltaako öljyjä käyttää vauvan vaatteisiin vai kannattaako ne jättää ihan tuoksuttomiksi?



Olen kuullut myös paljon kehuja vadelmanlehtiteestä - sen uskotaan vahvistavan harjoitussupistuksia, edesauttavan jälkisupistuksia ja vähentävän jälkivuotoa. Kokeileminen maksaa tasan teepaketin verran eikä siitä tietääkseni mitään haittaakaan ole. Tiedä sitten onko tuolla mitään taikaa, mutta paketti on ainakin herkullisen näköinen, vai mitä olette mieltä?


Näin on siis minun äitiyslomani käynnistynyt. Nyt sitä voinee vielä lomaksi kutsuakin ja pakko tunnustaa, että nautin olostani täysillä huolimatta turvonneista jaloista ja kävelystä jälleen kipeytyneestä selästä. Elämä hymyilee ja niin minäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti