torstai 29. syyskuuta 2011

Neuvolassa rv 33+4

Tänään oli parin viikon tauon jälkeen taas neuvolakäynti. Pikkuisella oli kaikki hyvin, sydämensyke oli välillä 129-139 ja pamauttipa mojovan iskun anturiinkin juuri kun neuvolatäti kyseli, että tunnenko liikkeet hyvin ja säännöllisesti. Tunnen.

Iloinen uutinen oli se, että käsikopelolla vauvalle tehty painoarvio oli kuulemma ihan normaalikäyrien mukainen, n. 2300 g. Ainakaan siis tässä vaiheessa ei tarvitse pelolla odottaa ylisuurta sokerivauvaa. Omakin painon kehitys oli tasaantunut huimasti, oliskohan se ollut viikkotasolla nyt jotain reilun 400 gramman luokkaa, kun jossain vaiheessa se oli jo yli 600 grammaa. Huh, sitä tahtia oisin varmaan ollut loppuvaiheessa pituuttani leveämpi! Ruokapäiväkirjan pito silti jatkuu - tosin muru jo kyseli, että saako sen pitämisen lopettaa kunhan pikkuinen on syntynyt... Osa painonnoususta johtuu tosin turvotuksesta: jalat on ihan mummopökkelöt, sormet nippu nakkeja ja naama melkein ruhjotun näköinen aamuisin. Jotenkin sitä silti onnistuu itsensä päivän mittaan vetreyttämään ja kykenee jopa ihmisten ilmoille - meikki tekee ihmeitä... Tiedä sitten minkälaisilla tunteilla myöhemmin katselee kuvia tästä ajasta :-) Myös hemoglobiini oli noussut noin kuukauden takaisesta 102:sta 122:een. Nyt sitten neuvolassa pitääkin käydä viikottain loppuun saakka. Musta tuntuu, että justhan mä tein sen positiivisen raskaustestin ja nyt jo viedään viimeisiä viikkoja. Mihin tää aika oikein on kadonnut?!

Innostuin eilen shoppailemaankin, Kampissa oli menossa Kampituspäivät ja Sokoksella 3+1 - mukaan lähti mm. eka imetystoppi Bebesistä. Pikkuiselle ollaan hankittu vaatteita jo aiemmin säkkitolkulla, voisin jossain vaiheessa laittaa kivoimmista löydöistä vähän kuviakin. Tosin tänään katselin, että 50 senttisiä vaatteita ei ole kuin muutama, 56 senttisiä sitten jo vähän enemmän. Onkohan ne ihan järkyttävän suuria vastasyntyneen päällä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti